İçeriğe geç

Nadir Erkek Isimleri Nelerdir

En az hangi isimler var?

Türkiye’de bazı isimler sadece bir kişiye özgüdür. Bunlar arasında Feratun, Dilbere, Farim, Ülçü, Selmanni, Eliyde, Mürinşah, Hörem, İsal ve Femedi isimleri dikkat çekti.

Türkiye’de en az erkek ismi nedir?

En az kullanılan isim Zemheri’dir. “Kışın en sert zamanı, karanlık kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3’tür. Zemheri ismi sadece erkeklere verilir. Nadiren de olsa mevsimsel isimler kullanılır.

Asil erkek isimleri ne demek?

Asil, asil, yerleşik, yüksek duygularla hareket eden. 2. Sağlam.

Türkiye’de en nadir isim nedir?

Türkiye’de yenidoğan isimleri arasında Alparslan ismi tam 8. sırada yer alıyor.

En popüler erkek ismi ne?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye’de son zamanlarda doğan erkek bebekler için en popüler isimler Yusuf, Eymen ve Miraç isimleridir. Bu isimlere ek olarak, Ömer Asaf, Ömer, Mustafa, Kerem, Miran, Hamza ve Emir erkek çocukları için en popüler trend isimler arasındadır.

1 sırada hangi isim var?

Bu yıl erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep ilk sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi. Ayrıca 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi verildi. Kız bebeklerde ise Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin isimleri takip etti.

3 harfli erkek isimleri nelerdir?

Üç harfli erkek isimleri halk arasında sıklıkla kullanılır. Mir, Ata, Can, Cem, Ali, Alp, Ege, Tan, Han. Çağ, Gün, Öke, Şir, Şan, Çağ, Ahi, Arı sıkça kullanılan isimlerdir. Son zamanlarda modern, anlamlı ve kısa isimler tercih edilmektedir.

4 harfli erkek isimleri nelerdir?

4 harfli erkek çocuk isimleri ve anlamlarıAlim: Bilen.Arda:Berk:Bora:Cenk:Doğu:Emir:Emre:Diğer yazılar…

En popüler isim nedir?

Yusuf genel olarak en popüler erkek ismi olsa da bu yılki verileri tahmin edenler yanıldı. Bu yıl en popüler erkek ismi Alparslan olurken, kızlarda ise Zeynep ilk sırada yer aldı. En çok tercih edilen isimlere bakacak olursak, küçük erkek çocuklarının 8.366’sına Alparslan, 6.303’üne Yusuf, 5.000’ine ise Miraç ismi verildi.

Mutlu erkek ismi mi?

Mutlu ismi Türkçe’de olumlu anlamı olan yaygın bir isimdir. Türkiye’de hem erkekler hem de kadınlar tarafından isim olarak kullanılabilir, ancak daha çok erkek ismi olarak kullanılır.

Türklerin en çok kullandığı erkek ismi nedir?

Türkiye’nin tamamında erkeklerde en yaygın isim 2,7 milyonla Mehmet oldu. Kaynak adrese ulaşmak için tıklayın. 2019 yılında Marmara bölgesinde doğan kızlarda en yaygın üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu.

Zeki erkek isimleri nelerdir?

AKILLI ERKEK İSİMLERİAlp: “Cesur, yürekli” anlamına gelir. … Mert: “Cesur” anlamına gelir. … Barış: “Barış” anlamına gelir. … Deniz: “Deniz” anlamına gelir. … Efe: “Efendi” anlamına gelir. … Fatih: “Fatih” anlamına gelir. … Kaan: “Kağan” anlamına gelir. … Mete: “Mete Han”dan ilham alınabilir.Daha fazla makale…•9 Mayıs 2024

Türkiyede sadece 3 kişide olan isim ne?

Türkiye’de bu ismi sadece 3 kişi kullanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Türkiye’de “Yaz” isminde 232 kişi, “Sonbahar” isminde 174 kişi ve “İlkbahar” isminde 128 kişi var. “Zemheri” ismi Türkiye’de sadece 3 kişi tarafından kullanılıyor.

Ay parçası hangi isim?

M harfi ile başlayan kız bebek isimleri. Maral: Dişi geyik. Mahr: Ay parçası. Moonlight: Ay ışığı, dolunay.

Hangi isimlerin enerjisi yüksek?

Efeçınar, alfabemizdeki bazı harflerin seslerinin çok yüksek enerjiye sahip olduğunu şöyle açıklıyor: “K, M, S, A, Ş, U, V harflerinin sesleri kariyer, başarı ve şöhret enerjilerini yayan seslerdir.” ve şöhret. Bu harflerden oluşan ad ve soyadların enerjisi yüksek olur.

En az ismi kaç kişide var?

Türkiye’de en az kullanılan isim: Zemheri. Türkiye’de mevsimsel isimler nadiren kullanılsa da, kimse “kış” kelimesini isim olarak kullanmaz. Ancak, “karanlık kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan üç vatandaş vardır.

En nadir kız ismi nedir?

Daha az tercih edilen nadir kız isimlerinden bazıları şunlardır: Ayende, Aygen, Belur, Canel, Çilay, Dildar, İzem, Erna, Hera, Kayra, Lema, Leyal, Mehir, Özün, Peyda, Selis, Saye, Vira. Bu isimler bazılarına hoş gelse de yaygın olmadıkları için bazılarına garip gelebilir.

Dünyada tek olan isim nedir?

Kısa haliyle bu isim “Onnik” olarak da bilinir. Bugün dünyada Ohannik ismiyle anılan tek kişiyim. Amasya’da çocukken tanıdığım Ohannik ismindeki bazı kişiler vefat etti.

Dünyanın en güzel kızı adı nedir?

Fransız modelin sosyal medyada paylaştığı son pozları büyük bir coşkuyla karşılandı. Thylane Blondeau, henüz altı yaşındayken “dünyanın en güzel kızı” unvanına layık görüldü. İlk kez dört yaşındayken bir defilede yer alan ve altı yaşındayken Vogue dergisine poz veren Fransız model şu anda 21 yaşında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir