İçeriğe geç

Abonman Sadece Öğrencilere Mi

Abonman kart kimlere verilir?

Abonelik kartı nedir? Nasıl başvurulur? Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu sistemine kayıtlı öğrencilerin aylık 90 TL karşılığında 200 seyahat için kullanabilecekleri bir karttır.

Abonman için öğrenci olmak şart mı?

Abonelik Kullanım Şartları Aktif olarak öğrenim gören yolcularımız indirimli abonelik uygulamasından faydalanabilirler.

Abonman yaş sınırı var mı?

Öğrenci abonelik uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın aktif öğrenci Ankarakart’ı (indirimli) olması gerekmektedir. Örgün eğitimde yaş sınırı bulunmazken Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinin en az 27 yaşında (28 yaşından büyük olmamak) olması gerekmektedir.

Öğrenciye abonman kaç TL?

Temmuz 2024’te öğrenciler için aylık AKBİL (abonelik) ücreti ne kadar? İstanbul’da toplu taşıma ücretleri arttı. Örneğin İstanbulkart 17.70 liradan 20 liraya, Mavi Kart ise 1389 liradan 1569 liraya çıktı. Öğrenciler için aylık Akbil (abonelik) ücreti 250 liradan 282.5 liraya çıkarıldı.

Abonman kart kaç TL 2024?

Öğrencilerin aylık abonelik bedeli 250 TL’den 282,5 TL’ye, Mavi Kart bedeli 1.389 TL’den 1.569 TL’ye, Öğrenci Kartı 250 TL’den 282,5 TL’ye, Sosyal Kart ise 864 TL’den 976 TL,3 TL’ye yükselecek.

İndirimli kart kimlere verilir?

İndirimli Kart: Yükseköğretim Kurumları Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu, Temel Eğitim Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim ve Açık Lise, Kur’an kursu öğrencileri ile 60 yaş ve üzeri vatandaşlar için indirimli karttır.

Öğrenci akbili yaş sınırı kaçtır?

30 yaş üstü öğrenciler için yeni Akbil ücretleri ne kadar? İstanbul’da toplu taşıma kullanan 30 yaş üstü öğrenciler için yeni bir kural getirildi. İBB Meclisi kararına göre bu öğrenciler için İETT indirimli kartlarında artık farklı bir ücret olacak. Yaş sınırı: 30 yaş üstü öğrenciler.

Abonman sonraki aya devrediyor mu?

Bu nedenle abonelik uygulamasından yararlanan vatandaşlarımız başvuru koşullarını kabul etmiş sayılır. Abonelik koşulları gereği ücret iadesi veya seyahatlerin bir sonraki aya aktarılması mümkün değildir.

kart38 abonman ne kadar?

Kart38 Bilet Satış ve Vize ÜcretleriKART TİPİKART FEEVISA FEEFULL KART55 TL-TAM ABONELİK KART (Aylık 150 biniş)55 TL710 TLTAM ABONELİK KART (Aylık 30 biniş)55 TL435 TLÖĞRENCİ KARTI40 TL30 TL9 Diğer hatlar

30 yaş üstü öğrenci abonman kaç TL?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Temmuz’daki son oturumunda, İstanbul Kart kullanan öğrencilere yönelik indirim 30 yaşla sınırlı tutulurken, öğrenci kartı sahiplerine yönelik indirimin yüzde 10 olması kararlaştırıldı. Yeni tarifeye göre, 30 yaş ve üzeri öğrenci kartı sahiplerinin aylık abonelik ücreti 1.412 lira olacak.

Öğrenci kartı kaç yıl geçerli?

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye’de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını belirterek, “Öğrenciler ve öğretmenler dört yıl boyunca vize sürecine gelmeyecek.” dedi. “Bundan sonra verilecek kartların vize süresi alındığı tarihten itibaren dört yıl olacak.”

Öğrenci abonmanı kaç biniş?

Aylık 200 seyahatlik aboneliklerde sistem öğrenci kartına öncelik tanır. 200 seyahat kullanım hakkı sona erdiğinde güncel indirimli öğrenci ANKARAKART veya aylık abonelik ANKARAKART devreye girer.

Abonman kart için ne gerekli?

Aylık abonelik kartı alan vatandaşların da aynı kuruma TC kimlik numarası ve pasaport fotoğrafıyla başvuruda bulunması gerekiyor.

Akbil 2024 ne kadar?

Öğrenciler için tek kart fiyatı 8.64 liraydı. Akbil 2024 için aylık öğrenci fiyatı 250 lira. Sosyal kart (öğretmenler ve 60 yaş üstü) 12.68 liraya çıkarken, Mavi Kart aylık 1388 liraydı.

Metro ücreti 2024 ne kadar?

2024 İstanbul Aylık Akbil Fiyatları Eylül 2024 itibariyle İstanbul’da abonelik bedeli (aylık Akbil) 1570 TL’dir. Öğrenciler için Mavi Kart bedeli 282 TL, Sosyal Kart bedeli 976 TL ve 30 yaş üstü öğrenciler için Mavi Kart bedeli 1413 TL’dir.

Öğrenci kartına abonman nasıl yapılır?

Öğrenci abonelik başvurularında yeni dönem. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) öğrenci dostu uygulamalarından biri olan toplu taşıma araçlarına yönelik öğrenci abonelik işlemleri artık web sitesi ve EGO Cep’te uygulaması üzerinden online olarak yapılabilecek.

Abonman kart kişiye özel mi?

Bilet satış ve dolum noktalarından, kart merkezlerinden veya perakendecilerden satın alınabilir. Smart Full Kartlar kişiselleştirilemediği için bir veya daha fazla kişi tarafından kullanılabilir.

Tam abonman ne kadar 2024 Kayseri?

23.05.

Bursa öğrenci abonman kart nasıl alınır?

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşları kapsayan aylık abonelikli indirimli Bucard satın almak isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, 1 adet vesikalık fotoğraf ve Seyahat Kartı Uygulama Yönetmeliği’nde belirtilen belgelerle Bursaray Şehreküstü İstasyonu’ndaki BURULAŞ Bilet Sistemleri Müdürlüğü ofisine başvurabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir